Home » Over Anita

Over Anita

Docent, coach en eigenaar van Muziekstudio Legato

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Anita Delfos en ik leer muziekliefhebbers vanaf 5 jaar piano, keyboard en dwarsfluit spelen zodat ook zij net zo van het zelf muziek maken kunnen genieten als ik dat al jaren doe!

Dit is wat je over mij moet weten

PianolesAls kleuter was ik al gebiologeerd door muziek. Kinderliedjes zong ik altijd met veel enthousiasme en als ik iemand piano of orgel hoorde spelen, was ik bijna niet meer mee te krijgen naar huis! Op mijn 7e jaar kreeg ik een elektronisch orgel van mijn ouders, maar ik kon pas vanaf mijn 8e jaar terecht bij de muziekschool voor les. Vanaf dat moment wist ik al wat ik later wilde worden: muziekjuf! Ik heb daar les gehad, tot ik op mijn 12e jaar naar de (toenmalige) MAVO voor ballet en muziek ging. Aansluitend heb ik conservatorium gedaan in Rotterdam. Ik ben cum laude afgestudeerd op toetsinstrumenten: hammond orgel, synthesizer en vleugel. En toen ging mijn droom in vervulling: ik werd officieel “muziekjuf”! Later ben ik ook in de ban geraakt van de dwarsfluit en me gaan bekwamen in het bespelen van dit prachtige blaasinstrument.
Lesgeven heb ik altijd enorm leuk en afwisselend gevonden. Een uitdaging ook, om mijn lessen zo aan te passen aan mijn leerlingen, zodat ze op een leuke manier zoveel mogelijk leren.

Hier geloof ik in

Zelf muziek maken is iets wat iedereen zou moeten doen. Onderzoek na onderzoek toont aan hoe goed het is voor de ontwikkeling van je hersenen (ook op latere leeftijd!). Je coördinatie verbetert, je ontwikkelt je creativiteit en het is een heel goede uitlaatklep voor je emoties. Maar vooral: het is zo ontzettend leuk om te doen en het geeft zoveel voldoening! Ik wil heel graag mensen een muziekinstrument leren bespelen omdat ik vind dat het echt de kwaliteit van je leven verbetert.

Dit is mijn ervaring

Ik heb 24 jaar lesgegeven bij het Koorenhuis in Den Haag. In 2013 heb ik Muziekstudio Legato opgericht en ben ik als zelfstandige verder gegaan. Ik ben hierdoor flexibeler geworden, wat de lessen (en de leerlingen!) zeker ten goede komt. Ik heb in 2013 en 2014 een coachings opleiding bij de Baak gedaan. Ik ben altijd bezig om mijzelf te blijven ontwikkelen en heb deze opleiding gedaan om nog beter te worden in het begeleiden van mensen, iets wat je in feite aan het doen bent tijdens het lesgeven. Ook ben ik altijd heel geïnteresseerd geweest en heb ik me verdiept in de vele manieren hoe mensen leren. Ik besteed tijdens mijn lessen dan ook altijd veel aandacht aan hoe je dingen in studeert zodat je het meeste rendement uit je studeertijd haalt.(Hierover kun je ook lezen in mijn blog met Muziekstudeertips). Met heel veel plezier veel leren en genieten van zelf muziek maken, dat is waar ik voor sta!