Home » Online cursus: Noten lezen voor enigszins gevorderde toetsenisten

Online cursus: Noten lezen voor enigszins gevorderde toetsenisten

 


Beter en sneller noten leren lezen, wil jij dat ook?

Wanneer je een tijdje bezig bent met keyboard of piano spelen, en je kunt de noten die je daarbij hebt geleerd goed lezen, ben je toe aan een volgende stap. Je gaat verder met moeilijkere stukjes met meer noten, waarbij je niet meer je hand op dezelfde plaats kunt laten staan. Het aantal noten die je gaat gebruiken, gaat dan vaak in een veel sneller tempo omhoog dan daarvoor. Ik merk bij mijn leerlingen dat dan het noten lezen ineens een stuk lastiger wordt! De noten die als eerste aangeleerd zijn, kun je dan wel snel vinden, maar de later aangeleerde noten, die vind je een stuk langzamer. En dat is lastig en vind je niet fijn….

Maar daar kun je wat aan doen! Lees maar verder:

 

Een ideale aanvulling op je muziekles

Noten lezen is niet moeilijk en iedereen kan het leren. Toch hebben veel leerlingen er moeite mee. Hoe komt dat? Doordat ze het niet op de juiste manier aanpakken.

Wanneer je muziekles hebt, wil je leren spelen op je instrument. Ook de docent zal daar de meeste aandacht aan besteden. De tijd die je hebt tijdens de les is te beperkt om ook nog zoveel aandacht aan het notenlezen te besteden, dat je het echt goed kan leren. Je docent zal je zeer waarschijnlijk wel uitleggen hoe het werkt, maar om het goed te leren moet je er vaker tijd aan besteden. In het begin leer je de basis. Daar wordt meestal flink wat tijd aan besteed, en dat is ook nodig. Dat heeft dan meestal als resultaat dat de noten die je in het begin leert, er wel goed in zitten. Maar als je wat verder komt, wordt er meestal van je verwacht dat je nieuwe noten wel zelf kan oefenen!

 

En daar gaat het meestal fout….

Want het is best lastig om dat zelfstandig én op de juiste manier te oefenen!
Deze cursus is er om je te helpen vlot de noten te leren lezen. De focus ligt vooral op het lezen van de toonhoogte. Maar ook toonlengte en een aantal andere tekens die in de muziek gebruikt worden, komen aan bod. De onlinecursus is er speciaal voor om je te helpen het notenlezen te trainen op de meest efficiënte manier, zodat het je zo min mogelijk tijd kost. Je krijgt hiervoor 5 dagen achter elkaar, een opdracht thuisgestuurd via e-mail. Alles wat je moet doen om niet vergeten te oefenen, is dagelijks je e-mail lezen! Bij de lessen zit altijd oefenstof, zodat je gelijk aan de slag kunt. Maar ook krijg je er steeds duidelijke aanwijzingen bij, hoe je de opdracht uit moet voeren.
Wanneer je deze opdrachten uitvoert, zal je merken dat je het noten lezen al snel niet moeilijk meer vindt. En dat is fijn, want dan heb je des te meer tijd en energie om te genieten van het muziek maken!

 

Deze noten leer je in de cursus

Online-cursus--Noten-lezen-voor-enigszins-gevorderde-toetsenisten

Ook leer je in deze cursus hoe het werkt met kruizen, mollen en herstellingstekens.

Deze cursus is het vervolg op de cursus: “Noten lezen voor beginnende toetsenisten”, en sluit hierop naadloos aan. Maar, je kunt je ook inschrijven voor deze cursus voor enigszins gevorderde toetsenisten, als je de beginnerscursus niet hebt gedaan. Het is dan wel van belang dat je de lesstof, die behandeld wordt in de beginnerscursus, goed beheerst.

 

Praktische informatie:

De prijs voor deze cursus is €50,- ex. btw voor de hele cursus van 8 weken! Maar wil je er langer over doen? Geen probleem, je kunt de cursus blijven gebruiken, zolang als wilt!

Let op: Btw is wettelijk verplicht voor cursisten boven de 21 jaar, ben je nog geen 21 jaar, geef dan je geboortedatum door.

Wil jij ook graag goed noten leren lezen? Schrijf je dan nu in! 100% tevredenheidsgarantie Direct inschrijven

Onder de 21 jaar? Klik hier voor exclusief btw cursus.

Eigen tempo

Deze cursus duurt 8 weken. Maar… je kunt ermee aan de slag wanneer je zelf wilt en hoe vaak je zelf wilt. Gaat het je te snel, dan doe je er gewoon wat langer over!

 

Persoonlijke ondersteuning

Kom je om wat voor reden dan ook vast te zitten, of heb je nog vragen, kies dan voor persoonlijke ondersteuning. Dit kun je per kwartier inkopen. Ik help je dan waar je problemen mee hebt. Dit kan via email, WhatsApp of telefoon. Je kunt het aanvinken op het inschrijfformulier.

 

Garantie

Ben je niet tevreden over de cursus, of blijkt het gewoon toch niets voor jou? Stuur me dan binnen een week na de start van de cursus een email, en je krijgt het gehele bedrag teruggestort. Ik wil namelijk graag alleen maar tevreden klanten! Wil jij ook beter en sneller noten lezen? Schrijf je dan nu in:

Wil jij ook graag goed noten leren lezen? Schrijf je dan nu in! 100% tevredenheidsgarantie Direct inschrijven

Onder de 21 jaar? Klik hier voor exclusief btw cursus.

Dit zeggen cursisten erover:

De cursus kan ik alleen maar als PERFECT omschrijven met het cijfer 10
Helaas heb ik nog niet alle lessen gedaan ivm een sterfgeval in de familie maar na het vragen van advies , werd ik gerust gesteld en ga straks op mijn tempo verder.
Hoop echt dat er nog een vervolgcursus komt.
Met dank, heel veel dank voor deze fantastische cursus en begeleiding

Ellie Z. uit Noorwegen

Ik geef de cursus het cijfer:     8             (Tussen 1 en 10, waarbij 1= heel slecht en 10 = perfect)

De belangrijkste opmerking die ik had is vanmiddag al gecommuniceerd en dat was  de update van Tenuto waardoor het instellen van accidentals niet klopte. Dat is inmiddels aangepast.
Verder dacht ik wel eens dat het iets sneller zou kunnen, dwz niet een hele week doen over 2 of 4  nieuwe nootjes, maar het blijkt toch dat het gewoon goed is om daar een week op te oefenen.

Koos S. uit Soesterberg