Home » Weblog » Koude handen? Doe een Warming-up!

Koude handen? Doe een Warming-up!

17 januari 2019 Studeren

Koude handen! Hoe vervelend is het als je daar last van hebt, helemaal als je muziek gaat maken. Nu het weer tijd is om je handschoenen tevoorschijn te halen, heb ik ook wat tips voor je om die koude handen weer om te toveren in warme handen!

 

Ik heb altijd snel last van koude handen. Heel vervelend bij muziek maken: je vingers willen dan echt niet wat jij wilt! Hier een paar tips om je koude handen te lijf te gaan die bij mij altijd prima werken!

1. Kom in beweging!

Als je koude handen hebt nadat je een tijdje stil hebt gezeten, moet je er eerst voor zorgen dat je bloed weer wat harder gaat stromen. Dus: zet je favoriete nummer op en ga dansen, ga een minuutje (touwtje)springen, ga ravotten met de hond, of , iets minder leuk maar wel weer heel nuttig, pak de stofzuiger en ga fanatiek de kamer zuigen. Zelf iets verzinnen kan ook natuurlijk!

 

 

2. Knijpen

Maak vuisten met je duimen over je vingers (dus niet eronder!) en knijp zo hard mogelijk, koude handen rechtenvrijongeveer 3 seconden.

 

3. Strekken

Strek je vingers en doe ze zo wijd mogelijk uit elkaar, ook weer 3 seconden.
Doe het knijpen en strekken afwisselend 10x

 

4. Losschudden

Nu je handen losschudden: laat je vingers “rammelen” en ontspan je handen zoveel mogelijk (pas op dat je hierbij geen ring verliest, bij mij vliegt er nog wel eens eentje door de lucht!)

 

5. Warm drinken

Wat ook altijd heerlijk is: een kop warme chocolademelk, hete thee of koffie. En daar lekker je handen aan warmen! Misschien niet de meest effectieve, maar zeker wel de lekkerste tip! 😉

 

Warming-up

Herhaal de warming-up oefeningen zo vaak als je wilt. Bedenk wel dat welke oefening je ook doet met je handen: het mag nooit pijn doen! Na het doen van bovenstaande oefeningen voelen je handen misschien nog wel koud aan, maar wel een stuk minder stijf. Ook als mijn handen niet koud zijn doe ik deze oefeningen voor ik ga studeren. Zie het als een warming-up: je handen zijn soepeler, je kan beter presteren en loopt minder kans op blessures. Misschien had je het zo nog niet bekeken, maar muziek maken is ook een sport!

Heb jij zelf nog een handige tip? Reageer dan op deze blog!
Wil je nog meer leren? Kijk op mijn site voor meer informatie of neem contact op voor maken van een afspraak voor een gratis proefles.

Veel studeerplezier (en geniet van je warme chocolademelk!)

koude handen 3 rechtenvrij

 


Anita
Anita
Ik ben Anita Delfos en ik leer muziekliefhebbers vanaf 5 jaar piano, keyboard en dwarsfluit spelen zodat ook zij net zo van het zelf muziek maken kunnen genieten als ik dat al jaren doe!