Home » Weblog » Goed voornemen om meer te studeren?

Goed voornemen om meer te studeren?

11 januari 2018 Studeren

Januari is bij uitstek de maand om te starten met goede voornemens. Heb jij je voorgenomen om meer te studeren dit jaar? En, lukt het een beetje, of valt het tegen? Hieronder tips om je goede voornemen vol te kunnen houden.

 

 

 

Raar eigenlijk dat het moeilijk is om je goede voornemens vol te houden; je wilt het zelf en toch lukt het op de een of andere manier vaak niet. Heb jij je wel eens afgevraagd hoe dat nou eigenlijk komt?

Het kan verschillende redenen hebben, maar de meest voorkomende is toch wel dat je (nog) geen goede routine hebt gevonden. Als je pas gaat oefenen wanneer je “tijd over” hebt, komt het er meestal niet van. Het is een zeldzaamheid dat leerlingen op les komen en zeggen dat ze extra veel tijd hebben om te oefenen. En als dat zo is, is dat meestal maar tijdelijk en voor een korte periode. Veel vaker hoor ik van leerlingen: “Ik heb zo weinig tijd gehad afgelopen week!”

 

Tip 1: Plan een vast moment op de dag

Ik vergelijk het altijd met tanden poetsen: Je doet het iedere dag zonder erbij na te denken. Je weet: het is een goede gewoonte, je doet het altijd op hetzelfde tijdstip en hebt er altijd tijd voor. Kies ook voor het studeren een vast tijdstip of moment op de dag, bv. vlak na het eten, vlak voor het naar bed gaan, vlak na het opstaan, wat voor jou het beste is. Zorg dat je dan altijd tijd hebt: dus geen afspraken maken op dat tijdstip: blokkeer het in je agenda!

 

Tip 2:  Denk er dan niet meer over na

Zoals je ook niet meer nadenkt over of je wel zin hebt om je tanden te poetsen, zo moet je ook niet meer nadenken of je zin hebt om te studeren. Zin hebben is niet relevant, je doet het gewoon. De ene keer zal je er meer lol in hebben dan de andere keer, maar het voelt achteraf altijd goed dat je het gedaan hebt!

 

Tip 3: Is het een dag niet gelukt?

Als het een dag, of nog langer, niet gelukt gelukt is om te oefenen: maak er dan vooral geen drama van!! Denk niet: “Het is nu al zo vaak niet gelukt, het wordt nu niets meer, laat maar zitten.” Nee!! Iedere dag is weer een nieuwe kans om het weer op te pikken en gewoon weer verder te gaan met je goede voornemen. Zoals staat in de spreuk aan het begin van deze blog: Every day is a new start!

 

Tip 4: Vele kleine stapjes maken samen een grote sprong vooruit

Al oefen je iedere dag maar 15 minuten, als je het echt iedere dag doet, ga je continu met kleine stapjes vooruit. 15×365 dagen =5475 minuten= 91,25 uur! Daar kun je veel in leren! En zeg nou zelf, 15 minuten later naar bed, of eerder opstaan, of minder tv kijken of spelletjes doen, dat kan je toch wel!

 

Tip 5: Online Cursus

Wanneer je je inschrijft voor de online cursus Noten lezen, dan krijg je iedere dag een les toe gemaild. Met die lessen leer je snel en vlot noten lezen. Maar doordat je steeds een email krijgt, word je er ook steeds aan herinnerd om te oefenen! Klik hier voor meer info :https://muziekstudio-legato.nl/online-cursus-noten-lezen-beginnende-toetsenisten/

 

Volg de bovenstaande tips op en geloof erin dat je het kan, want ook jij kan het! Laten we volgend jaar januari eens kijken hoever je in 2018 bent gekomen!

Tot slot een mooie Quote van Yoda :

goede voornemens 2

Veel succes met studeren en maak er een mooi jaar van!

 


Anita
Anita
Ik ben Anita Delfos en ik leer muziekliefhebbers vanaf 5 jaar piano, keyboard en dwarsfluit spelen zodat ook zij net zo van het zelf muziek maken kunnen genieten als ik dat al jaren doe!