Home » Weblog » 5 tips voor een geslaagd concert

5 tips voor een geslaagd concert

19 mei 2017 Optreden

Het concert is morgen al! Je kunt de stukken voor het optreden goed spelen want je hebt er hard op geoefend. Je hebt zin in het concert, maar je bent ook wel nerveus. Gezonde spanning heb je nodig om goed te kunnen presteren. Maar hoe zorg je ervoor dat de spanning niet te groot wordt? Door je goed voor te bereiden! Een groot deel heb je al gedaan door de stukken goed in te studeren. Om je door het laatste stukje voorbereiding heen te helpen geef ik je hier 5 tips. Met behulp van deze tips maak je er een geslaagd concert van!

 

 

 

Tip 1: Ga de avond ervoor op tijd naar bed.

Wanneer je uitgerust bent, kun je beter met spanning omgaan en lever je betere prestaties.

 

Tip 2: Positief zijn

Je gaat er iets moois van maken! Het wordt vast een heel leuk concert. Het is spannend, maar je hebt er zin in! Geen gepieker of negatieve gedachten meer!

 

Tip 3: Op tijd aanwezig zijn

Ga op tijd weg en zorg dat je niet hoeft te haasten. Op die onnodige stress zit je niet te wachten! Het is goed om even de tijd nemen om te acclimatiseren. Een generale repetitie vóór het concert is daarom ook ideaal.

 

Tip 4: Zorg dat je geen lege maag hebt

Een zware maaltijd vlak voor het optreden is geen goed idee. Maar even iets eten zodat je geen lege meer hebt, is dat wel. Veel mensen hebben geen of weinig trek wanneer ze een beetje gespannen zijn. Maar optreden kost energie, dus je moet zorgen dat je wel iets binnen hebt. Al is het maar een boterham of een stukje fruit. Na het optreden heb je vast weer een gezonde eetlust!

 

Tip 5: Neem je tijd

Wanneer het zover is, ga dan rustig zitten. Concentreer je op wat er gaat komen en haal rustig en diep adem. Begin pas met spelen wanneer je er klaar voor bent.

 

Toi toi toi! Geniet ervan!
En vergeet na afloop niet je publiek te bedanken met een buiging!

 


Anita
Anita
Ik ben Anita Delfos en ik leer muziekliefhebbers vanaf 5 jaar piano, keyboard en dwarsfluit spelen zodat ook zij net zo van het zelf muziek maken kunnen genieten als ik dat al jaren doe!